Կինոայի աղցանը հիանալի է ընթրիքի և նույնիսկ երեկույթների համար:
Բաղադրությունը՝
- 1/4 բաժակ ձիթապտղի յուղ
- 1 սխտոր
- 2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
- 1 ճաշի գդալ քացախ
- 1 թեյի գդալ մեղր
- աղ և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 2 բաժակ սառը եփած քինոա
- 2 բաժակ թարմ սպանախի տերևներ
- 1 բաժակ չերի լոլիկ
- 1 մեծ ավոկադո
- 2 կանաչ սոխ
Պատրաստման եղանակը՝
- Նախ պատրաստեք սոուսը: Փոքր ամանի կամ տարայի մեջ հարել ձիթապտղի յուղը, սխտորը, կիտրոնի հյութը, քացախը, թխկու օշարակը կամ մեղրը, աղը և պղպեղը: Մի կողմ դնել.
- Մեծ ամանի մեջ ավելացնել քինոան, սպանախը, վարունգը, լոլիկը, ավոկադոն և կանաչ սոխը:
- Լցնել աղցանը սոուսով և խառնել, մինչև աղցանը պատվի սոուսով: Համեմում ենք աղով և պղպեղով, ըստ ճաշակի։ Մատուցել։